Nastavení
Indický černý čaj z pohoří HIMALÁJE. Jméno získala čajová zahrada podle řeky, která tudy protéká. Čaj se pěstuje v údolí KURSEONG v nadmořské výšce do 400 do 1200 metrů. Po většinu roku zahaluje místní čajové plantáže mlha, což spolu s nízkými teplotami dává čaji specifickou chuť a vůni. Svěží nazelenalé lístky s občasnými tipsy (vrcholové pupeny) dávají zlatavý nálev s lehce medovou chutí, která se postupně rozvíjí do ovocno-karamelových tónů s lahodným a dlouhým muškatelovým dozvukem. Excluzivní čaj vhodný pro opakované nálevy. Nálev s každým douškem láká k dalšímu napití, neboť díky jedinečné, zvláštně vrstvené chuti lze v každém loku nalézt trochu odlišné chuťové vjemy. Právě to dělá čaj z Darjeelingu tolik žádaným.
Detailní informace
vroucí vodou zalijte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku, pokud čaj louhujete v konvici pak navíc 1 lžičku na konvici. Louhovat 5 minut.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.